Labai minkštas ir švelnus pyragas su obuolių įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 80 g;
– obuoliai, 4 vnt;
– pienas, 100 ml;
-cukrus, 50 g;
– kepimo milteliai, 16 g;
– citrina, 1 vnt.;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite ant didžiausios trintuvės – pjaustymui.
Supilkite pusės citrinos sultis ir išmaišykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniais, cukrumi ir išplakti iki vientisos masės.
Supilkite pieną ir išmaišykite, suberkite tarkuotą obuolį ir gerai išmaišykite.
Taip pat pagal skonį galite įdėti cinamono.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir išklokite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes.
Gatavą pyragą atvėsinkite keptuvėje, išimkite ir pabarstykite cukraus pudra arba miltelius sumaišykite su cinamonu ir smulkintais riešutais.