Biskvitas „5 šaukštai” – tobulas skonis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lengvai paruošiamas biskvitas su grietine. Tokio deserto paruošimas užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių.

Reikalingi produktai:

Tortams:

  • Miltai – 5 šaukštai. l.
  • Sausas pienas – 5 šaukštai. l.
  • Cukrus – 5 šaukštai. l.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Soda – 1/3 šaukštelio.

Kremui:

  • Grietinė 20% – 500 ml
  • Cukrus – 4 šaukštai. l.
  • Grietinės tirštiklis – pagal instrukciją

Papuošimui:

  • Kakavos milteliai – 1 valgomasis šaukštas. l.
  • Želė saldainiai – 2 vnt.

Kaip pasigaminti pyragą „5 šaukštai”

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite mikseriu, kol cukrus ištirps. Tada suberkite pieno miltelius, miltus ir soda. Sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.

Supilkite gatavą tešlą ant kepimo skardos, anksčiau išklotos pergamentiniu popieriumi, ir tolygiai paskirstykite tešlą per visą paviršių. Mano laiško dydis 43×33 cm.

Kepimo skardą su tešla siunčiame į šaltą orkaitę ir įjungiame 180 laipsnių kampu. Biskvitą kepame apie 15 min. Neperdžiovinkite biskvito!

Nuo karšto biskvito nuimkite pergamentinį popierių, nupjaukite nelygius kraštus ir pyragą perpjaukite į tris lygias dalis. Tortui papuošti prireiks biskvito likučių.

Norėdami paruošti kremą, į dubenį supilkite grietinę, suberkite cukrų ir tirštiklį. Plakite šluotele, kol vienalytė masė ir cukrus ištirps.

Tortą surinkite, pyragėlius aptepdami kremu. Viršutinį pyragą taip pat patepame kremu, o gatavą desertą papuošiame pagal skonį. Papuošiau kakavos milteliais, sausainių trupiniais ir želė saldainiais. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.