Diena prasidėjo – puiku! Jau seniai negirdėjau tokių malonių komplimentų. Ir tai mane visada įkvepia palepinti savo artimuosius naujais gardžiais patiekalais. Tad netrukus pasidalinsiu su jumis ne mažiau įdomiais receptais.
Norėdami paruošti purius manų kruopų blynus, turite paruošti visus ingredientus pagal sąrašą.
Ir čia yra visas produktų sąrašas :
· kiaušinis – 2 vnt.;
cukrus – 50 g (pagal skonį);
· druska -1/3 šaukštelio;
· kefyras – 250 ml;
· manų kruopos – 350 g;
vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
· soda – 1 šaukštelis.
Ar kada nors gaminote blynus visiškai be miltų? Pasidalykite, ar receptas jus tenkino, ar ne. Ir būtinai pabandykite juos paruošti tiksliai taip, kaip parašiau žemiau. Man patiks 100%!
Kiaušinį išplakti su cukrumi.
Į mišinį įberkite druskos ir supilkite kefyrą.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros – tai raktas į tinkamai paruoštą tešlą.
Suberkite manų kruopas – rekomenduoju dėti palaipsniui, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukų.
Įpilkite šiek tiek vanilinio cukraus ir vėl išmaišykite tešlą.
Paruoštą tešlą reikia palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Manų kruopos išbrinks. Kad procesas prasidėtų greičiau, dubenį rekomenduoju uždengti maistine plėvele arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Įsitikinkite, kad virtuvėje nėra skersvėjo.
Po 30 minučių įpilkite sodos ir vėl išmaišykite tešlą. Bet neilgam. Sodos gesinti nereikia. Tešloje yra kefyro, todėl ji tinkamai reaguos su rūgštine aplinka.
Dabar galite įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepti blynus. Rekomenduoju juos virti ant vidutinės ugnies.
Tokiu atveju jie bus iškepti su apetitą keliančia plutele viršuje, o vidus nebus žalias.
Šiuos blynus galima patiekti su grietine, bet kokia uogiene, įvairių skonių padažais. Ir net be priedų jie yra saldūs ir skanūs. Būkite pasirengę, kad bus sunku sustoti. Gatavus blynus patiekite ant stalo karštus ir mėgaukitės!
Ar jums patiko mano receptas?