Įdaryti vaflių suktinukai su mėsa, grybais ir sūriu yra paprasti, bet labai skanūs. Šį patiekalą galite paruošti pusryčiams, vakarienei ir net ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, pavyzdžiui, vištiena, 400 g;
— vaflių suktinukai, pakuotė (apie 20 vnt.);
– pievagrybiai, 5 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
— sūris arba lydytas sūris, 1 vnt.;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– džiūvėsėliai arba manų kruopos, 2 v.š.;
– druska, pipirai ir prieskoniai.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– grietinė, 2 šaukštai;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus, viską pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Leiskite atvėsti.
Faršą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, tarkuotu svogūnu, sūrio ir kiaušinių kubeliais, svogūnais ir grybais. Išminkyti masę ir suberti manų kruopas arba krekerius, išmaišyti.
Vaflinius suktinukus užpildome malta mėsa, naudodami arbatinį šaukštelį.
Dėkite vamzdelius į kepimo indą.
Kiaušinius išplakti su grietine, druska ir pipirais.
Užpildykite vamzdelius įdaru.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Patarimas: į faršą ir įdarą suberkite smulkintus krapus. Jei patiekalą ruošiate vakarienei ar iškylai, įberkite smulkinto česnako.