Soti ir paprasta vakarienė iš maltos mėsos ir bulvių, su šviežiais žalumynais. Toks vakarienės variantas puikiai tiks ir draugiškam vakarėliui, poilsiui lauke.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 600 g;
- sviestas, 100 g;
- krapai;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- svogūnas;
- kiaušiniai, 2 vnt.;
- miltų, 2 šaukštai;
- bulvės, 6 vnt.
Virimo procesas
Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su minkštu sviestu.
Ant stalo užtepame maistinę plėvelę, paskirstome masę ir susukame dešrą, susukame į plėvelę ir siunčiame į šaldiklį.
Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, druska, pipirais ir prieskoniais.
Sušalusį sviestą supjaustykite apskritimais ir kiekvieną suvyniokite į porcijomis supjaustytą faršo gabalėlį. Gaunasi kotletai su sviesto ir krapų įdaru.
Bulves sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, palikite 5 minutes ir gerai išspauskite sultis.
Sumaišome su kiaušiniais, druska, pipirais, prieskoniais, miltais, aromatinėmis žolelėmis.
Iš bulvių masės kiekvienam kotletui pasigaminkite „po vyniotinį“, visiškai suvyniokite.
Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki rudos spalvos.
Dėkite ant skardos, padengtos pergamentu, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Gaunasi originalus ir labai apetiškas, sotus ir aromatingas patiekalas, kurį patiekiu su įvairiais padažais ir salotomis.