Visi klausia recepto. Minkštas pyragas su sluoksniuota tešla ir aromatingu kremu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas subtiliausių, oriausių ir minkštiausių pyragų su sluoksniuotą tešlą ir aromatingą kremą su švelniomis citrusų natomis.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • sluoksniuotos tešlos, 500 g;
  • apelsinai, 3 vnt (300 g minkštimo);
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • kukurūzų arba bulvių krakmolas, 2 šaukštai;
  • cukraus pudros, 3 šaukštai;
  • apelsino žievelės, 1 šaukštelis;
  • riebios grietinėlės, 350 g;
  • natūralaus jogurto, 250 g

Torto su sluoksniuotos tešlos gaminimo procesas

Išimame tešlą iš šaldiklio ir atitirpiname, tada išpjauname apskritimus pagal savo formos dydį. Šakute padarykite pradūrimus ir sutepkite vandeniu, pabarstykite cukrumi ir perkelkite į pergamentu padengtą lakštą.

Darome ir antrą pyragą, bet jį supjaustome į 12 trikampių ir išklojame ant lakšto. Šakute padarykite duobutes, patepkite vandeniu ir pabarstykite cukrumi.

Visus pyragus kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Apelsinų žievelę nutarkuokite, nuvalykite, minkštimą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su cukraus pudra, krakmolu, nulupkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkime.

Atvėsusią grietinėlę išplakite iki tirštos ir purios masės, suberkite miltelius ir plakite iki vientisos masės.

Į grietinėlę supilkite tirštą jogurtą arba grietinę ir plakite iki purumo.

Tortą formuojame žiedu, ant viso torto tepame kremą, citrusinį putėsį, kremą ir vėl putėsiai.

Uždenkite antrojo pyrago trikampiais, kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą.

Tai toks paprastas ir labai skanus desertas pusryčiams, kurį galite pasigaminti iš jau paruoštos sluoksniuotos tešlos, citrusinių putėsių ir grietinėlės.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Pirmą kartą susitvarkyk. Koldūnai, kurie niekada neperkepa
Patiko? Pasidalink! Ačiū.