Keptos „Karkos” receptas iš Čekijos. Nebrangi ir skani vakarienė su aromatingu garnyru!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Patiekalas puikiai tiks draugiškam vakarėliui ar piknikui gryname ore, tiesiog vakarienės svečiams.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • kiaulienos karka;
  • pomidorų pasta ir garstyčios, po 1 valgomąjį šaukštą;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
  • česnakai, žalumynai.

Blauzdos gaminimo procesas

Vyniotinį 2 valandas pavirkite pasūdytame vandenyje. Išimkite ir atvėsinkite. Sultinį palikite sriubai ar barščiams.

Mėsą įtriname druska ir pipirais, prieskoniais pagal jūsų skonį ir padažu iš pomidorų pastos ir garstyčių – imkite pagal skonį, aštrų ar saldų.

Ištepkite formą saulėgrąžų aliejumi ir išdėliokite mėsą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, periodiškai aptepdami padažu.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.

Kopūstą susmulkinkite ir suberkite į daržoves, troškinkite, kol suminkštės, pasūdykite, įberkite žalumynų pagal skonį.

Į kopūstą pagal skonį įberkite pomidorų pastos, lauro lapų ir kitų prieskonių.

Kopūstą patiekiame su kultuku.

Išėjo labai soti, skani, aromatinga vakarienė, kuri tikrai patiks visiems jūsų svečiams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.