Patiekalas puikiai tiks draugiškam vakarėliui ar piknikui gryname ore, tiesiog vakarienės svečiams.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaulienos karka;
- pomidorų pasta ir garstyčios, po 1 valgomąjį šaukštą;
- druska, pipirai, prieskoniai.
- česnakai, žalumynai.
Blauzdos gaminimo procesas
Vyniotinį 2 valandas pavirkite pasūdytame vandenyje. Išimkite ir atvėsinkite. Sultinį palikite sriubai ar barščiams.
Mėsą įtriname druska ir pipirais, prieskoniais pagal jūsų skonį ir padažu iš pomidorų pastos ir garstyčių – imkite pagal skonį, aštrų ar saldų.
Ištepkite formą saulėgrąžų aliejumi ir išdėliokite mėsą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, periodiškai aptepdami padažu.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
Kopūstą susmulkinkite ir suberkite į daržoves, troškinkite, kol suminkštės, pasūdykite, įberkite žalumynų pagal skonį.
Į kopūstą pagal skonį įberkite pomidorų pastos, lauro lapų ir kitų prieskonių.
Kopūstą patiekiame su kultuku.
Išėjo labai soti, skani, aromatinga vakarienė, kuri tikrai patiks visiems jūsų svečiams.