Puikus nebrangus patiekalas iš labiausiai paplitusių produktų rinkinio – ryžių, mėsos ir kopūstų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– virti ryžiai, 1 stiklinė;
– kopūstai, 250 g;
– malta mėsa, 250 g;
— svogūnai ir morkos 1 vnt.;
– grietinė, 1 valgomasis šaukštas;
– pomidorų pasta, 2 šaukštai;
– vanduo, 100 ml;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sumaišykite su virtais ryžiais ir malta mėsa. Galite naudoti bet kokį jums patinkantį faršą.
Pagardinkite mišinį druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.
Suformuokite apvalius kotletus.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Daržoves pakepinkite, kol paruduos, įpilkite pomidorų pastos, grietinės ir vandens, pagal skonį druskos ir pipirų, suberkite smulkintus žalumynus.
Sudėkite kotletus, uždenkite dangčiu, įjunkite mažą ugnį ir troškinkite 15 minučių.
Patarimas : kad patiekalas būtų dar pikantiškas, įberkite česnako, aitriosios paprikos ir rūkytos paprikos. Patiekiami su įvairiais garnyrais, mėsos kukuliai su kopūstais puikiai tiks su bulvių koše, koše ir makaronais.