Vienas iš paprasčiausių nuo vaikystės mėgstamo deserto receptų. Svarbiausia, kad gaminant maistą būtų imtasi kokybiškų produktų, kad desertas būtų tikrai skanus.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- riebi grietinėlė, 500 g;
- virtas kondensuotas pienas, 0,5 skardinės;
- vafliniai pyragaičiai, 2 vnt.
Creme brûlée ledų gamybos procesas
Visi produktai turi būti gerai atšaldyti.
Grietinėlę labai gerai išplakti mikseriu, kol ji taps tiršta, su smailėmis. 5 minučių užteks.
Įpilkite kondensuoto pieno ir toliau plakite. Norėdami paragauti, galite pridėti daugiau nei pusę skardinės, bet pasirodo labai saldus desertas.
Reikia plakti iki 1 minutės, kad masė neplaktų, gali tapti per riebi
Apvalią formą patepkite aliejumi ir uždenkite plėvele.
Dedame vaflinį pyragą ir aptepame masę, išlyginame ir ant viršaus uždengiame antruoju pyragu.
Siunčiame į šaldiklį 5 valandoms.
Jei norite, galite ne naudoti pyragaičius, o tiesiog sudėti ledus į formą arba iš karto į porcijinius puodelius.
Jei ruošiatės šventei, desertą papuoškite šviežiomis uogomis ar marmeladu, šokolado drožlėmis ir kitais priedais pagal skonį.
Rezultatas bus labai kvapnus ir skanus desertas, kurį gaminsite iš kokybiškų produktų.
