Iš esmės šis patiekalas yra kaip lazanija, tačiau jam reikės pačių įprastų makaronų ir maltos mėsos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, 350 g;
– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
– pomidoras, 1 vnt.;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės, Provanso žolelės, muskato riešutas;
– miltai, 1 valgomasis šaukštas;
– vanduo, 200 ml;
– makaronai, 250 g;
– pienas, 300 ml;
– sviestas, 10 g;
– sūris, 100 g.
Virimo procesas
Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje, kol iškeps, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Pomidorą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į faršą kartu su pomidorų pasta.
Supilkite vandenį, išmaišykite ir troškinkite uždengę dangtį 5 minutes.
Atskirai pakaitinti sviestą, sumaišyti su miltais ir pakepinti, supilti pieną, išmaišyti ir užvirti. Druskos ir pipirų, pridėkite muskato riešuto ir Provanso žolelių.
Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo indą supilkite makaronus, paskirstykite pagal formą, o viršų patepkite pieno-sūrio mišiniu.
Vėl išdėliokite sluoksnį makaronų, maltos mėsos, sūrio ir pieno mišinio.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Patarimas : galite naudoti bet kokius makaronus ir visus sluoksnius pabarstyti kapotomis žolelėmis.