Vienas iš sočių ir paprastų receptų iš labiausiai paplitusių produktų – bulvių ir maltos mėsos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bulvės, 3 vnt;
– malta mėsa, 500 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– grietinės ir kečupo po 2 v.š.;
– prieskoniai mėsai, druska, pipirai;
– vanduo, 250 ml.
Virimo procesas
Tris bulves ant rupios trintuvės, svogūną smulkiai supjaustykite.
Maltą mėsą sumaišykite su svogūnais.
Bulves sutriname ant stambios trintuvės ir šiek tiek nuspaudžiame, įmušame kiaušinį, druską, pipirus, suberiame mėsai skirtus prieskonius ir mišinį sumaišome su faršu.
Mišinį gerai išmaišykite ir suformuokite rutuliukus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite rutuliukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Sumaišykite grietinę ir kečupą, vandenį, druską ir išmaišykite.
Kai paruduos antra kotletų pusė, supilkite padažą į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
Patarimas : kad kotletai būtų aromatingi, į padažą suberkite prieskonines žoleles, o jei turite riebios grietinėlės, padažą gaminkite su grietinėle, o ne grietine – padažo ir kotletų skonis bus labai kreminis ir ištirps.