Pudingas yra tradicinis angliškas patiekalas, sukurtas pramonės revoliucijos metu. Neturtingos šeimos negalėjo sau leisti palikti ant stalo jokių likučių ar kitų gabalėlių. Todėl viskas, kas nebuvo suvalgyta iš pirmo karto, buvo dedama į pudingą.
Pirmasis pasirodęs pudingas nebuvo šokoladinis, o mėsos pudingas. Tačiau mūsų šalyje mėsos versija vadinama paštetu.
Šokoladinis pudingas yra puikus desertas smaližiams. Jis pasižymi subtilia tekstūra ir unikaliu šokolado skoniu.
Šokoladinio pudingo ingredientai:
- sausainiai – 130 g;
- kakava – 3 šaukštai l.;
- pienas – 1000 ml;
- kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
- vanilinas – žiupsnelis;
- cukrus – 150 g.
Šokoladinio pudingo gaminimas:
Smulkintuvu sutrinkite sausainius iki smulkių trupinių. Į sausainius įberkite šaukštą kakavos miltelių. Plakite ingredientus kartu, kol sausainiai taps šokoladinės rudos spalvos.
Į puodą supilkite 500 ml pieno, įberkite vanilės ekstrakto ir porą šaukštų krakmolo. Sumaišykite ingredientus ir uždėkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol pienas užvirs.
Į keptuvę supilkite 100 gramų granuliuoto cukraus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol karamelizuosis. Kai procesas bus baigtas, į keptuvę įpilkite verdančio pieno. Gerai sumaišykite abu ingredientus ir išmaišykite.
Sausainių trupinius sudėkite į serviravimo dubenėlius ir ant viršaus užpilkite gautu pieno ir karamelės mišiniu.
Į pripildytą puodą supilkite 500 ml pieno, suberkite krakmolą ir likusius kakavos miltelius. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Turi susidaryti tiršta masė, kuria šaukštu užpilame pieno-karamelės įdarą.

Šokoladinio pudingo sluoksnį tolygiai paskleiskite ant paviršiaus. Desertą 2 valandas palaikykite šaldytuve.

Pudingo viršų galite pabarstyti kakava arba cukraus pudra. Tai unikalus desertas ypatingai progai.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
