Brisole yra patiekalas, turintis įdomią kilmės istoriją. Tai plonas mėsos sluoksnis, apkeptas kiaušinyje ir miltuose bei įdarytas daržovėmis, grybais arba sūriu.
Yra kelios brizolės kilmės versijos
.
Viena iš jų teigia, kad šis patiekalas buvo išrastas XX a. septintajame dešimtmetyje SSRS. Tuo metu tai buvo supaprastinta Kijevo stiliaus kotleto versija. Dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo brizolė greitai išpopuliarėjo tarp sovietinių piliečių.
Šiandien ji ruošiama pagal įvairius receptus, pridedant įvairių ingredientų ir kuriant naujas variacijas. Tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs – tai visada skanus ir sotus patiekalas, tinkantis ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- miltai – 2 valg;
- pieno – 250 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos filė – 350 g;
- cukinija – ½ vnt;
- sūris – 200 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- majonezas – 2 šaukštai.
Brizolių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite miltus ir druską, išmaišykite. Į tešlą supilkite šiltą pieną, supilkite į įkaitintą keptuvę ir kiekvieną blyną apkepkite iš vienos pusės.
Įdarui vištienos filė sumalkite į maltą mėsą
.
Cukiniją ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su malta
mėsa. Petražoles ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su likusiu įdaru, užpilkite majonezu. Įdarą sudėkite į blynelius, vidų užklijuokite vokeliu.
Dedame brizolę į kepimo formą, kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Tada brizolę įtriname sūriu ir kepame dar 10 minučių.

Rezultatas – sotūs ir sultingi brizolai. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai iš cukinijų ir vištienos.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
