Fritteriai yra miltiniai gaminiai iš mielinės tešlos, kuriuos reikia kepti keptuvėje. Šis maksimaliai paprastas patiekalas negali turėti daug paruošimo variantų. Tačiau iš pirmo žvilgsnio taip ir atrodo
. Net ir fritoms ruošti yra labai įvairių receptų. Kiekvienas iš paruošimo būdų apima skirtingus ingredientus ir gaminimo variantus.
Papasakosime apie vieną iš paprasčiausių fritų gaminimo būdų.
Lėkščių ingredientai:
- Kefyras – 500 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Miltai – 400 g.
Kepinių paruošimas:
Po to į masę persijokite miltus, supilkite augalinį aliejų. Visus komponentus išmaišykite iki vientisos
masės. Būtina suformuoti tolygius ir gražius fritatus, galite naudoti konditerinį maišelį. Jei konditerinio maišelio po ranka nėra, galite naudoti šaukštą
. Ant įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, porcijomis supilkite tešlą. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Tokias klasikines bulvytes galima patiekti su beveik visais padažais. Jos puikiai tiks prie arbatos, pusryčiams ar užkandžiui.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
