Naminis Napoleonas – receptas, kuris manęs niekada nenuvylė!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys:

Dėl pyragų:

  • Miltai – 600–650 gramų;
  • Kiaušinis – 2 vnt.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Stalo actas 6% – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 150 mililitrų;
  • Druska – 1/8 arbatinio šaukštelio;

Kremui:

  • Kiaušiniai – 6 vnt.;
  • Pienas – 3 puodeliai (250 mililitrų);
  • Miltai – 3 šaukštai;
  • Cukrus – 1,5 puodelio (250 mililitrų);
  • Vanilinas – pagal skonį;

Paruošimas:

Pyragams: į šaltą vandenį įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinius. Į išplaktus kiaušinius įpilkite vandens su actu ir druska, išmaišykite.

Stambia tarka sutarkuokite šaltą sviestą. Ant stalo persijokite miltus ir sudėkite sviestą. Miltus ir sviestą susmulkinkite peiliu.

Gautos masės centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių mišinį. Minkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 10–12 lygių dalių ir padėkite į šaldytuvą valandai.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite kiekvieną rutuliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau (geriau tešlą išimti po 2-3 rutuliukus, kai jie bus iškepę, traukite kitus).

Iš tešlos (galite naudoti bet kokį dangtelį) išpjaukite 24–26 cm skersmens apskritimą. Nenuimkite nuopjovų. Gautus apskritimus subadykite šakute. Kepkite kiekvieną pyragą 12–17 minučių, kol gražiai apskrus. Pyragėlius atvėsinkite.

Kremui: sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Įpilkite šalto pieno. Gerai išmaišykite ir uždėkite ant silpnos ugnies.

Nuolat maišydami medine mentele, užvirinkite (bet neužvirinkite). Į gatavą grietinėlę įpilkite vanilino. Atvėsinkite.

Gausiai aptepkite torto sluoksnį kremu. Ant viršaus uždėkite kitą sluoksnį ir gausiai aptepkite jį kremu. Surinkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Nuopjovas susmulkinkite trintuvu arba rankomis. Torto šonus ir viršų pabarstykite trupiniais. Įdėkite tortą į šaldytuvą bent 12 valandų.

Skanaus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.