Skanus ir seniai pamirštas receptas iš SSRS, kuris visada buvo sovietinėje valgykloje. Išskirtiniai įdaryti pyragėliai džiugina kiekvieną.
Pagaminti užmirštą sovietinį bulvių pyragų receptą yra labai paprasta. Produktai visada bus jūsų šaldytuve.
Šiek tiek laiko ir pasinersite į tikrų sovietinių kepinių, kuriuos dievino mūsų seneliai, skonį.
Pamirštas pyragų receptas iš SSRS – žingsnis po žingsnio gaminimo instrukcijos
Jums reikės:
Miltai – 2 puodeliai (200 gr)
Kefyras – 200 ml
Kietasis sūris – 120 gr
Soda – ½ šaukštelio
Druska – žiupsnelis
Svogūnai – 2 vnt
Bulvės – 10 vnt
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Į gilų dubenį supilkite 200 ml kefyro, geriausia ne labai šaltą.
Į kefyrą įpilkite sodos, druskos ir viską greitai išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, iš karto supilkite į kefyrą ir vėl viską išmaišykite.
Miltus nedelsiant persijokite į kefyrą su sūriu.
Užminkykite tirštą tešlą pyragams.
Kol tešla ilsisi, nulupkite ir supjaustykite bulves.
Bulves virkite pasūdytame vandenyje 12 minučių.
Svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūną.
Svogūną pakepinkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Pabarstykite stalą miltais, perkelkite tešlą ir padalinkite į 10 lygių dalių.