Tiesiog sudedamu ingredientus į vieną keptuvę ir įpilu vandens: pasirodo skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Man patinka neįprasti receptai, kuriuos galima virti vienoje keptuvėje. Jie greiti ir paprasti, o panaudojus nereikia plauti kalno indų. Šiandien noriu pasidalinti vienu iš šių receptų. Jame bus visko: mėsos ir daržovių. Patiekalas atrodo ryškus ir sultingas. Puikiai tinka paįvairinti kasdienį meniu.

Jį paruošti labai paprasta:

Jautienos ir kiaulienos faršą sumaišykite santykiu 1:1 – taip kotletai bus sultingesni. Įmuškite vieną kiaušinį (kai kas į faršą kiaušinių nededa, todėl šis žingsnis priklauso nuo jūsų), įspauskite porą skiltelių česnako, įberkite druskos ir prieskonių: maltų juodųjų pipirų, stambios paprikos, apynių-suneli (juos galima keisti pagal savo skonį). Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Tada gerai išplakite faršą: paimkite viską į rankas ir kelis kartus įmeskite į dubenį. Taip išeis visas oro perteklius, faršas taps vienodesnis (pastebėsite, kaip kinta jo konsistencija), o gatavi produktai geriau išlaikys formą.

Suformuokite kotletus ir padėkite juos į atskirą lėkštę. Aš juos darau ovalius, kaip nuotraukoje.

Toliau supjaustome daržoves. Nereikia jo per smulkiai pjaustyti.

Morkas supjausčiau puošniu peiliu, kad gražiau atrodytų. Bet jei jo neturite, supjaustykite kaip tik norite – juostelėmis ar kubeliais – taip, kaip jums labiau patinka.

Galite paimti dviejų spalvų paprikas, kad būtų ryškesnės. Šiandien turiu vieną. Taip pat supjaustome juostelėmis.

Pomidorai – kubeliais, o bulvės – tokiais dideliais griežinėliais (nuotrauka galerijoje).

Virsime ant stiprios ugnies:

Ant ugnies padėkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje iki skaidrumo. Tada sudėkite morkas ir viską kartu kepkite vieną ar dvi minutes. Po to į keptuvę sudėkite paprikas, pomidorus ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite ir kepkite, kol pomidorai išskirs sultis, o daržovės taps minkštesnės.

Suberkite druską, prieskonius: apynius-suneli, stambią papriką ir maltus juoduosius pipirus, išmaišykite.

Iš karto po prieskonių sumaišymo ant viršaus dėkite bulves, paskirstydami jas lygiu sluoksniu. Ant bulvių yra kotletai. Užpildykite vandeniu.

Jei norite, galite pridėti raudonųjų pipirų, kad būtų aštrumas, o lauro lapų – aromatui. Ant viršaus galite įberti šiek tiek druskos, tačiau nepamirškite, kad ir malta mėsa, ir daržovės jau turi druskos.

Uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Po to sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite, kol malta mėsa ir bulvės visiškai iškeps.

Po 30 minučių mūsų patiekalas yra paruoštas. Ant viršaus pabarstykite susmulkintų žolelių ir leiskite pastovėti vieną ar dvi minutes, kad žolelės išlaisvintų savo aromatą.

Pažiūrėkite, kokį ryškų ir patrauklų patiekalą sukūrėme! Sotus, nenuobodus, aromatingas ir labai skanus. Gero apetito!

Produktai:

– malta mėsa – 500-600 g

– kiaušinis – 1 vnt.

– svogūnas – 1 vnt.

– morkos – 1-2 vnt

– paprika – 1 vnt.

– bulvės – 6-7 vnt

– česnakai – 2 gvazdikėliai

– apyniai-suneli – 1 šaukštelis.

– paprika – 1,5 šaukštelio.

– malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio.

– pomidorai – 2 vnt.

– pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.

– lauro lapas – 2 vnt.

– aitrioji paprika – 1 vnt.

– žalumynai – neprivaloma

Būtinai išbandykite šį receptą ir pasidalykite savo atsiliepimais komentaruose – būsiu patenkintas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.