Vasaros skonis: koldūnų su braškėmis receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Atsižvelgiant į tai, kad dabar braškių sezonas, siūlome su šia uoga paruošti vasariškus ir kvapnius koldūnus . Tešla kefyro pagrindu nebyra ir gerai išlaiko formą.

Ingridientai:

– Miltai – 300-330 g

– Kefyras – 240 ml

– Soda – 1/3 šaukštelio

– Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l

– Druska – pagal skonį

Užpildymui:

– Braškės – 250-300 g

– Cukrus – 2 šaukštai. l

– bulvių krakmolas – 2 šaukštai. l

Virimo būdas:

1. Puode įkaitinkite kefyrą, supilkite į dubenį ir suberkite sodą bei 1 a.š. cukraus.

2. Išmaišykite, palikite 5 minutes. Miltus dalimis išsijokite į kefyrą ir įberkite druskos.

3. Išminkykite tešlą ir uždenkite rankšluosčiu, palikite pusvalandį pailsėti.

4. Braškes nuplaukite ir supjaustykite. Tešlą iškočiokite ir puodeliu ar stikline padarykite apskritimus.

5. Į kiekvieno apskritimą dėkite po braškę, šaukštą krakmolo ir pabarstykite cukrumi. Aklieji koldūnai.

6. Pavirkite verdančiame vandenyje keletą minučių, patiekite su grietine.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *