Atsižvelgiant į tai, kad dabar braškių sezonas, siūlome su šia uoga paruošti vasariškus ir kvapnius koldūnus . Tešla kefyro pagrindu nebyra ir gerai išlaiko formą.
Ingridientai:
– Miltai – 300-330 g
– Kefyras – 240 ml
– Soda – 1/3 šaukštelio
– Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l
– Druska – pagal skonį
Užpildymui:
– Braškės – 250-300 g
– Cukrus – 2 šaukštai. l
– bulvių krakmolas – 2 šaukštai. l
Virimo būdas:
1. Puode įkaitinkite kefyrą, supilkite į dubenį ir suberkite sodą bei 1 a.š. cukraus.
2. Išmaišykite, palikite 5 minutes. Miltus dalimis išsijokite į kefyrą ir įberkite druskos.
3. Išminkykite tešlą ir uždenkite rankšluosčiu, palikite pusvalandį pailsėti.
4. Braškes nuplaukite ir supjaustykite. Tešlą iškočiokite ir puodeliu ar stikline padarykite apskritimus.
5. Į kiekvieno apskritimą dėkite po braškę, šaukštą krakmolo ir pabarstykite cukrumi. Aklieji koldūnai.
6. Pavirkite verdančiame vandenyje keletą minučių, patiekite su grietine.