Per dvi dienas pati suvalgiau beveik 40 vienetų…sunku sustoti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Per dvi dienas pati suvalgiau beveik 40 vienetų…sunku sustoti!

Būkite atsargūs – šis skanėstas labai klastingas!

Per dvi dienas pati suvalgiau beveik 40 vienetų…sunku sustoti!

Profiteroliai su kreminiu kremu

Ingredientai Tešlai: (apie 38-40 vnt., gatavo skersmuo 5 cm).

✓ Miltai – 200 gr.,

✓ Vanduo – 180 gr.,

✓ Sviestas – 100 gr.,

✓ Druska – žiupsnelis

✓ Kiaušiniai – 300 gr. (CO – 5 vnt., C1 – 6 vnt. – tai apytiksliai).

Krakelinas:

✓ Rudasis cukrus – 95 gr.,

✓ Miltai – 95 gr.,

✓ Atšaldytas sviestas – 75 gr. Varškės kremas (tokiam profitrolių skaičiui padariau dvigubą grietinėlės porciją).

✓ Pienas – 200 ml,

✓ Cukrus – 150 gr.,

✓ Kiaušinis – 1 vnt.,

✓ Miltai – 1,5 šaukštai,

✓ Vanilinis cukrus – 1 vnt.,

✓ Sviestas – 180 gr.

Virimo receptas

Krakelinui: Miltus sumaišykite su cukrumi, suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, mišinį sutrinkite į trupinius ir suformuokite rutulį.

Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite iki 2 mm storio. Tešlą ir pergamentinį popierių dėkite į šaldiklį.

Iš paruoštos šaldytos tešlos išpjaukite apskritimus, kurių skersmuo būtų lygus suteptų kepinių skersmeniui, likusią tešlą dėkite į šaldiklį.

Dėl testo:

Kiaušinius sumuškite į dubenį, pasverkite ir lengvai išplakite šakute.

Į puodą supilkite vandenį, įdėkite sviesto ir žiupsnelį druskos. Užvirinkite, iš karto suberkite visus miltus ir stipriai išmaišykite mentele. Maišykite nenukeldami nuo ugnies, kol pradės virti miltai. Maišykite ant ugnies dar 2-3 minutes.

Karštą tešlą sudėkite į virtuvinį kombainą su mentelėmis ir pradėkite plakti, palaipsniui įpildami 1-2 valg. kiaušiniai. Paruošta tešla turi nutekėti nuo mentelės „kūgiu“.

Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, šiek tiek suvilgytu vandeniu pirštu užspaudžiame uodegas, ant viršaus dedame sustingusį krakelino tešlos apskritimą ir pašauname į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, režimą „iš apačios į viršų“.

Kepti 220 laipsnių temperatūroje. – 10 minučių, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 25-30 minučių.

Atvėsusius profiterolius užpilame grietinėle.

Kremui: Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite pieną, vanilę ir padėkite ant silpnos ugnies.

Nuolat maišydami suberkite miltus ir užvirkite, atvėsinkite.

Sudėkite minkštą sviestą, prieš tai išimtą iš šaldytuvo, ir gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.