Vienas iš paprasčiausių ir greičiausių sausainių receptų, kurį tikrai įvertinsite ir įtrauksite į savo receptų sąsiuvinį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
cukraus ir sviesto po 125 g;
kiaušiniai, 2 vnt;
skrudintų žemės riešutų, smulkintų, 100 g;
miltų, apie 350 g;
kepimo milteliai, 8 g;
smulkintų migdolų ar bet kokių kitų riešutų pagal skonį, kakavos ir trynio sausainiams papuošti.
Virimo procesas
Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi ir įmuškite kiaušinius. Mišinį gerai išmaišykite iki visiško homogeniškumo.
Suberkite susmulkintus žemės riešutus ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, tuo pačiu suberkite kepimo miltelius.
Miltų berkite tiek, kad gautumėte minkštą, lanksčią, elastingą masę, bet nepersistenkite. Kad tešla netaptų per tanki.
Tešlą dėkite ant pergamentinio popieriaus ir kočėlu iškočiokite į maždaug 2 – 3 mm storio sluoksnį.
Išpjaukite sausainius bet kokia forma ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Trynį išplakti su kakava, sausainių viršų patepti riebalais, pagal skonį pabarstyti smulkintais riešutais.
Galite papuošti pagal savo skonį
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Sausainiai išeina tiesiog nuostabūs, traškūs, aromatingi, riešutinio skonio.