Gerai žinomas receptas: jau ne vienerius metus gaminu vietoj čeburekų. Labai ekonomiškas: tik miltai, vanduo, druska

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beveik pyragaičiai. Tik su sūriu ir špinatais, bet galite naudoti šią paprastą, universalią tešlą su įvairiais įdarais, įskaitant mėsos, grybų, daržovių ir saldumynų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

miltai, 5 stiklinės;
druskos, 1,5 šaukštelio;
šilto vandens, 350 ml.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

špinatai, 300 g;
svogūnas, 1 vnt;
juodųjų, raudonųjų pipirų, druskos po 1 arbatinį šaukštelį;
tarkuoto sūrio, 1 stiklinė.
Virimo procesas

Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir dalimis supilkite šiltu vandeniu, minkykite tešlą, kol subersite visus miltus ir masė nustos lipti prie rankų.

Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.

Padalinkite tešlą į 16 kolobokų, uždenkite ir palikite 20 minučių.

Įdarui smulkiai pjaustytus špinatus sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska ir įvairiais pipirais.

Stalą pabarstykite miltais ir kiekvieną bandelę iškočiokite į ploną plokščią pyragą, išdėliokite įdarą ir suformuokite pyragėlius – pyragėlius.

Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Galima kepti sausoje keptuvėje, o tada patepti sviestu ir dėti į krūvą.

Labai skanūs pyragaičiai su sveiku įdaru, bet galite jį keisti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, gaminkite su žaliaisiais svogūnais, krapais ir virtu, kapotu kiaušiniu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.