Kefyras sugedo, ką turėčiau daryti? Yra daug variantų: blynai, pyragai, spurgos. Šiandien mes jums papasakosime apie nuostabų pyragų, pagamintų iš pasenusio kefyro, receptą. Taip pat iš tešlos galite gaminti pyragėlius su obuolių įdaru.
Ingredientai:
– miltai 600 gr;
– kefyras 200 gr;
— Presuotos mielės 10 g;
– Druska vienas arbatinis šaukštelis;
– Augalinis aliejus;
– Vienas kiaušinis;
– Cukrus vienas valgomasis šaukštas;
– vanilinas;
– Grietine.
Paruošimas:
Pirmiausia paimkite dubenį ir per sietelį persijokite du puodelius miltų.
Tada pašildykite vieną stiklinę kefyro mikrobangų krosnelėje. Į jį įpilkite suspaustų mielių, užtenka 10 gramų. Maišykite šakute, kol ištirps, įberkite druskos ir įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus.
Į atskirą lėkštę įmuškite kiaušinį ir įberkite vieną kupiną šaukštą cukraus. Dėl skonio pridėkite vanilino. Plakite šluotele iki putų.
Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus. Mišinį su kefyru pamažu supilkite į miltus, o po to – kiaušinį. Tuo pat metu plaktuvu išmaišykite tešlą.
Įpilkite dar stiklinę miltų ir rankomis minkykite tešlą. Tešla yra minkšta, elastinga, švelni ir tik šiek tiek prilimpa prie rankų.
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 val.
Pakilusią tešlą dėkite ant stalo, šiek tiek paminkykite, kad išsiskirtų oras ir supjaustykite gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį suformuokite į rutulį.
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, jis turi padengti visą dugną. Prieš dėdami pyragą ant keptuvės, kočėlu lengvai iškočiokite.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Dėkite į lėkštę ir ant viršaus užtepkite vieną arbatinį šaukštelį grietinės. Pabarstykite cukrumi.

Kaip premiją kviečiame iš šios tešlos išbandyti paprastus pyragus. Paruoštą rutuliuką rankomis paverčiame plokščiu pyragu, į vidurį dedame cukrų ir tarkuotą obuolį kaip įdarą. Suspaudžiame kraštus. Kepkite pagal tą patį principą.

Gero apetito!
