Senas kefyras ir 1 kiaušinis! Kepu skanius tortus ir pyragus su obuoliais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyras sugedo, ką turėčiau daryti? Yra daug variantų: blynai, pyragai, spurgos. Šiandien mes jums papasakosime apie nuostabų pyragų, pagamintų iš pasenusio kefyro, receptą. Taip pat iš tešlos galite gaminti pyragėlius su obuolių įdaru.

Ingredientai:

– miltai 600 gr;

– kefyras 200 gr;

— Presuotos mielės 10 g;

– Druska vienas arbatinis šaukštelis;

– Augalinis aliejus;

– Vienas kiaušinis;

– Cukrus vienas valgomasis šaukštas;

– vanilinas;

– Grietine.

Paruošimas:

Pirmiausia paimkite dubenį ir per sietelį persijokite du puodelius miltų. 

Tada pašildykite vieną stiklinę kefyro mikrobangų krosnelėje. Į jį įpilkite suspaustų mielių, užtenka 10 gramų. Maišykite šakute, kol ištirps, įberkite druskos ir įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus.

Į atskirą lėkštę įmuškite kiaušinį ir įberkite vieną kupiną šaukštą cukraus. Dėl skonio pridėkite vanilino. Plakite šluotele iki putų.

Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus. Mišinį su kefyru pamažu supilkite į miltus, o po to – kiaušinį. Tuo pat metu plaktuvu išmaišykite tešlą.

Įpilkite dar stiklinę miltų ir rankomis minkykite tešlą. Tešla yra minkšta, elastinga, švelni ir tik šiek tiek prilimpa prie rankų.

Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 val.

Pakilusią tešlą dėkite ant stalo, šiek tiek paminkykite, kad išsiskirtų oras ir supjaustykite gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį suformuokite į rutulį.

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, jis turi padengti visą dugną. Prieš dėdami pyragą ant keptuvės, kočėlu lengvai iškočiokite.

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Dėkite į lėkštę ir ant viršaus užtepkite vieną arbatinį šaukštelį grietinės. Pabarstykite cukrumi.

Kaip premiją kviečiame iš šios tešlos išbandyti paprastus pyragus. Paruoštą rutuliuką rankomis paverčiame plokščiu pyragu, į vidurį dedame cukrų ir tarkuotą obuolį kaip įdarą. Suspaudžiame kraštus. Kepkite pagal tą patį principą.

Taip pat skaitykite:  Aš gaminu vaikams užkandžius mokyklai: recepto prašo visa klasė. Paprastų tinginių pyragų receptas

Gero apetito!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.