Tokių minkštų ir orių pyragėlių ant tešlos su pienu ir verdančiu vandeniu niekur nenusipirksi, galima pasigaminti tik namuose. Įdarai gali būti labai skirtingi pagal jūsų skonį. Gaminau su kopūstais ir bulvėmis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas pienas ir verdantis vanduo, po 250 ml;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 1,5 šaukštelio;
gyvos mielės, 20 g arba sausos mielės, 7 g;
lydytas sviestas, 100 g;
miltų, apie 700 g.
Norėdami paruošti kopūstų įdarą, jums reikės:
kopūstai, 350 g;
morkos ir svogūnai 1 vnt.;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus, 60 ml.
Norėdami paruošti bulvių įdarą, jums reikės:
bulvės, 2 vnt;
svogūnas, 1 vnt;
sviesto, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, pipirų, krapų.
Virimo procesas
Sumaišykite verdantį vandenį su stikline išsijotų miltų ir išmaišykite. Leiskite atvėsti.
Šiltą pieną sumaišykite su druska ir cukrumi, mielėmis ir lydytu sviestu, išmaišykite.
Abi mases išmaišykite iki vientisos masės, dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite minkštą ir purią tešlą. Uždenkite ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.
Įdarui pakepinkite svogūnus ir morkas iki pusės iškepkite, suberkite smulkiai susmulkintą kopūstą, troškinkite, kol iškeps. Druskos, pipirų, suberkite žoleles. Leiskite atvėsti.
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele su sviestu, pakepintais svogūnais ir krapais. Leiskite atvėsti.
Tešlą padalinkite į dalis, iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, ant kraštelio dėkite įdarą ir iškočiokite į vamzdelį, užkišdami kraštus.
Kepkite pyragus augaliniame aliejuje.
Gausite tokius purius ir minkštus pyragėlius, kad juos pamačius iškart sužadins apetitą.