Ingredientai:
- 500 g virtų bulvių (atšaldytų)
- 1 nedidelė česnako skiltelė
- 1/2 stiklinės miltų
- 2/3 šaukštelio. kepimo milteliai
- 1/2 arb. metų
- 120 g fetos sūrio
- 2 žali svogūnai
- Krūva petražolių arba kalendros
- 1 didelis kiaušinis
- 1/4 puodelio pieno
- Pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Atvėsusias virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, o česnaką išspauskite arba sutarkuokite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
- Į miltų mišinį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, tada supilkite pieną ir vėl išmaišykite.
- Tešlą pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų, suberkite žalius svogūnus, trupintą fetą ir česnaką, gerai išmaišykite.
- Į tešlą suberkite tarkuotas bulves ir išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite petražoles arba kalendrą, suberkite į tešlą ir vėl maišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Vienu metu dėkite po 1 valgomąjį šaukštą tešlos, palikdami tarpą tarp blynų. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
Gero apetito!