Rudi bulviniai blynai su sūriu ir žaliais svogūnais – apsilaižysite pirštus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 500 g virtų bulvių (atšaldytų)
  • 1 nedidelė česnako skiltelė
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 2/3 šaukštelio. kepimo milteliai
  • 1/2 arb. metų
  • 120 g fetos sūrio
  • 2 žali svogūnai
  • Krūva petražolių arba kalendros
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/4 puodelio pieno
  • Pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Atvėsusias virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, o česnaką išspauskite arba sutarkuokite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
  4. Į miltų mišinį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, tada supilkite pieną ir vėl išmaišykite.
  5. Tešlą pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų, suberkite žalius svogūnus, trupintą fetą ir česnaką, gerai išmaišykite.
  6. Į tešlą suberkite tarkuotas bulves ir išmaišykite.
  7. Smulkiai supjaustykite petražoles arba kalendrą, suberkite į tešlą ir vėl maišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys.
  8. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Vienu metu dėkite po 1 valgomąjį šaukštą tešlos, palikdami tarpą tarp blynų. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes iki auksinės rudos spalvos.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.