Šiais laikais sunku ką nors nustebinti įprastais sausainiais, nes jų galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Tačiau maždaug prieš 200 metų sausainiai buvo labai vertingas produktas. Daugelis netgi imdavo sausainių į ilgus, užsitęsusius žygius, nes pakeliui jie ilgai nesugesdavo.
Saldūs saldainiai pakeitė spausdinimą ir pakeitė saldumynų rinką. Dabar vietoj sausainių prie arbatos buvo įprasta patiekti šokolado gabaliukus su įdaru. Todėl konditeriai turėjo sunkiai dirbti, kad sausainiai vėl taptų populiariu arbatos ceremonijos priedu.
Galite pagaminti naminius skanius sausainius su varškės įdaru.
Ingredientai sausainiams su varške:
varškės sūris – 180 g;
sviestas – 80 g;
cukraus pudra – 2 šaukštai. l.;
druska – žiupsnelis;
vanilinis cukrus – šaukštelis;
miltai – 180 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
kokoso drožlės – 4 v.š. l.
Sausainių gaminimas su varške:
Į varškę įpilkite sviesto, suberkite cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų. Kruopščiai sumaišykite ingredientus, kol susidarys vienalytis kreminis trupinys.
Į sviesto trupinius suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Gautą minkštą ir nelipnią tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį ploną sluoksnį.
Apipjaustome kraštus, kad būtų lygus sluoksnis. Tešlą apibarstykite kokoso drožlėmis ir susukite į vyniotinį.
Atvirą kraštą sugnybiame ir vyniotinį padalijame į nedidelius ritinėlius.
Lygiai taip pat dirbame su antruoju tešlos kamuoliuku. Išdėliokite suktinukus ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Iškepus sausainius apibarstyti cukraus pudra.
Prieš kepdami sausainius galite aptepti trynio ir pieno mišiniu.