Gaminu kiekvienais Naujaisiais metais. Beprotiškai skanios ir gražios salotos šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastos ir nesudėtingos salotos tapo šiuolaikinio žmogaus gyvenimo dalimi. Faktas yra tas, kad dabar sunku paruošti sudėtingus patiekalus, kuriems reikia daug komponentų. Darbas, asmeniniai reikalai ir kita veikla atima visą mano laiką. Dėl šios priežasties dauguma žmonių renkasi paprastus ir glaustus receptus.

Salotos – geras būdas sveikai maitintis ir negaišti laiko gaminant maistą. Tačiau renkantis dietines ar skanias salotas reikia atsižvelgti į kai kuriuos veiksnius. Pavyzdžiui, maisto produktų kalorijų kiekis. Maitinančios ir organizmui nekenksmingos salotos ne visada akivaizdžios.

Pakalbėkime apie vieną iš lengvų salotų kiekvienai dienai.

Salotų ingredientai:

sūris – 100 g;
virti kiaušiniai – 3 vnt .;
virtos bulvės – 2 vnt .;
majonezo;
konservuoti kukurūzai – 200 g;
marinuoti agurkai – 2 vnt.;
kepta vištienos krūtinėlė – 200 g.
Salotų paruošimas:

Nuluptas bulves, kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Uždenkite salotų indą maistine plėvele ir ant dugno padėkite ½ bulvių sluoksnio. Kiekvieną sluoksnį sutepkite plonu majonezo tinkleliu.

Pabarstykite kukurūzus ant bulvių sluoksnio. Supilkite kiaušinių mišinį ant kukurūzų ir lengvai paspauskite.

Smulkiai supjaustykite agurkus ir vištienos krūtinėlę. Pirmiausia ant kiaušinių sluoksnio sudėkite agurkus, o paskui vištieną, sutankinkite.

Bulves dėkite ant mėsos sluoksnio, patepkite majonezu ir uždenkite maistine plėvele. Palikite salotas valandai šaldytuve, o tada perkelkite į lėkštę, apversdami indą su salotomis. Nuimkite lipnią plėvelę.

Galite paruošti salotas su grietine, taip bus sveikesnis patiekalas.

Papuoškite ikrais ir žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.