Varškė – vienas skaniausių ir sveikiausių įdarų, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Būtinai paruoškite šį skanėstą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 2 stiklinės;
- cukrus, 1 stiklinė;
- sviestas, 150 g;
- kepimo milteliai arba soda, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- kiaušiniai, 5 vnt;
- varškės, 400 g;
- cukrus, 1 stiklinė;
- vanilinas, razinos, džiovinti abrikosai nebūtinai.
Virimo procesas
Sviestą gerai suminkštinkite, sumaišykite su išsijotais miltais ir soda arba kepimo milteliais, cukrumi. Sutrinkite mišinį rankomis į trupinius.
Varškę sumaišykite su cukrumi, supilkite išplaktus kiaušinius ir sutrinkite trintuvu.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite trupinius, išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite.
Ant viršaus uždėkite varškės ir uždenkite antrąja trupinių dalimi.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie 40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Palikite pyragą keptuvėje, kol jis visiškai atvės.