Apie blynus sklando daugybė įvairių mitų ir legendų. Visos valstybės turi savo paplotėlių rūšis tarp slavų šie papločiai laikomi blynais. Nors daugelis šefų blynų nepriskiria prie paplotėlių. Blynai jiems labiau primena keptuvėje keptus blynus. Būtent iš blynų atsirado šiuolaikiniai ploni blynai. Faktas yra tas, kad iš pradžių moterys neturėjo virtuvės reikmenų ploniems dideliems blynams virti. Štai kodėl jie pasirodė maži ir purūs.
Laikui bėgant, kai blynai buvo pradėti sieti su Saule, jie pradėjo ruošti kitaip.
Mes jums pasakysime, kaip virti storus, sočius blynus.
Blynų ingredientai:
šiltas pienas – 300 ml;
Šiltas vanduo – 300 ml;
Sausos mielės – 5 g;
Augalinis aliejus – 30 ml;
Cukrus – 40 g;
Druska – 1/3 šaukštelio;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Manų kruopos – 140 g;
Miltai – 300 g.
Blynų ruošimas:
Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį, suberkite cukrų ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį įpilkite mielių ir druskos ir toliau maišykite.
Į mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir suberkite manų kruopas, išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus ir užminkykite šiek tiek tirštą tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į kaušelį tešlos ir iš anksto išmaišykite.
Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškepus kiekvieną blyną galima patepti sviestu. Rezultatas – tiršti, sotūs blynai.