Apetitą žadinantys greitai apkepti traškūs pyragaičiai iš mielinės tešlos be kiaušinių ar pieno

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis tešlos receptas yra neįtikėtinai paprastas ir universalus, puikiai tinka bet kokiems kepiniams.

Šis tešlos receptas yra neįtikėtinai paprastas ir universalus, puikiai tinka bet kokiems kepiniams. Jums tereikia palaukti apie 40 minučių (o dar geriau – valandą), kol tešla pakils. Šiuo metu galite pradėti pildyti.

Kuo galima užpildyti pyragus? Bet koks įdaras pagal jūsų skonį: mėsa, kepenėlės, žuvis, bulvių košė su keptais svogūnais, ryžiai su kiaušiniais, pomidorai su sūriu, kopūstai, kepti baklažanai, varškė su žolelėmis ar razinomis, obuoliai ar kriaušės, uogienė, uogos su cukrumi ir daug daugiau .

Ingredientai:

  • 1,5 stiklinės šilto vandens
  • 4 stiklinės miltų
  • 1,5 a.š. l. Sachara
  • 1 pakelis sausų mielių (arba 50 g šviežių)
  • 0,5 val. l. metų
  • 0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Paruošimas:

  1. Į 100 ml šilto vandens įberkite žiupsnelį cukraus ir šiek tiek miltų, suberkite mieles. Išmaišykite ir palikite mišinį pakilti 15 minučių.
  2. Likusį vandenį sumaišykite su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi.
  3. Sumaišykite mišinį su mielėmis ir palaipsniui suberkite išsijotus miltus.

Patarimas: jei pusę puodelio miltų pakeisite manų kruopomis, tešla išliks minkšta iki savaitės.

  1. Minkykite tešlą sausomis, šiltomis rankomis ant stalo, kol gausite minkštą ir elastingą tekstūrą. Tešla neturi lipti prie rankų arba būti per kieta.

Dabar tešla paruošta jūsų pyragams!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.