Pyragas pagamintas iš trapios trapios tešlos, o viduje yra subtilus grietinės įdaras su jūsų pasirinktais uogomis ar vaisių gabalėliais (obuoliai, kriaušės, bananai). Pyragas pasirodo ne tik skanus, bet ir labai gražus!
Ingredientai:
Tešlai:
- Miltai – 200 g
- Sviestas – 100 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 50 g
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- grietinė (20%) – 250 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 80 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
- Uogos (šviežios arba šaldytos) – 400 g
Paruošimas:
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Išsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį. Įdėkite jį į formą, paskleiskite rankomis ir suformuokite maždaug 3 cm aukščio šonus. Formą padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdarui giliame dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Plakite iki vientisos masės.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir dėkite ant jos atšildytas arba šviežias uogas. Ant viršaus užpilti grietinės įdarą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite pyragą 45-50 minučių, kol paruduos. Leiskite pyragui atvėsti formoje, tada atsargiai išimkite. Supjaustykite porcijomis.
Gero apetito!