Paprasčiausias ir skaniausias vištienos filė orkaitėje receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos mėsa yra universalus produktas, iš kurio galite paruošti daug skanių dalykų. Siūlome dar vieną jūsų kolekcijos receptą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vištienos filė, 600 g;

– svogūnas, 2 vnt;

– česnakai, 3 gvazdikėliai;

– grietinė ir majonezas, po 2 šaukštus;

– druskos ir pipirų, Provanso žolelių, kitų prieskonių pagal skonį;

– sūris, 50 g;

– verdantis vanduo svogūnų marinatui.

Virimo procesas

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir užpilkite verdančiu vandeniu, kol atvės, tada išspauskite.

Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais ir šiek tiek pamuškite.

Mėsą marinuojame su visais mėgstamais prieskoniais, Provanso žolelėmis, druska ir pipirais. Palikite 30 minučių.

Grietinę sumaišykite su majonezu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.

Į formą dėkite svogūną (pusę), ant jo mėsą (pusę) ir viską užpildykite dalimi įdaro.

Vėl išdėliojame svogūnus, tada mėsą, pilame.

Viską pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždenkite keptuvę folija.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.

Patarimas : tokiu būdu galite pasigaminti bet kokią mėsą, tik sutrinkite ją stipriau nei vištieną ir marinuokite prieskoniuose ilgiau – 1–1,5 valandos. Taip pat į svogūnų sluoksnius galite įdėti daug smulkintų žolelių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.