Paprastai cukinijų blynai ruošiami pikantiški, tačiau šis variantas maloniai nustebins išskirtiniu saldumu. Pati cukinija yra visiškai neutralaus skonio, tačiau derinant ją su obuoliu ir cukrumi šis receptas paverčiamas tikru desertu, idealiai tinkančiu gerti arbatą.
Ingredientai:
- 400 g jaunų cukinijų;
- 1 vnt obuolys;
- 1 vištienos kiaušinis;
- 5-6 šaukštai. kvietiniai miltai;
- 30 ml riebios grietinės;
- 1,5 a.š. Sachara;
- žiupsnelis sodos;
- actas (sodai gesinti);
- žiupsnelis druskos;
- saulėgrąžų aliejus (kepimui).
Paruošimas:
- Jauną cukiniją sutarkuokite smulkia tarka kartu su žievele. Nuluptą obuolį taip pat sutarkuokite stambia tarka.
- Sumaišykite obuolių ir cukinijų mišinį, tada įmuškite kiaušinį ir grietinę. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
- Dabar į tešlą palaipsniui įpilkite miltų ir gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę konsistenciją.
- Įpilkite cukraus, žiupsnelį sodos, kurią pirmiausia reikia nugesinti actu, ir žiupsnelį druskos. Dar kartą viską gerai išmaišykite .
- Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, kad blynai būtų norimo dydžio. Kepkite juos iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
- Gatavus blynus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
- Patiekite skanius cukinijų-obuolių blynus su grietine.
Gero apetito!