Ingredientai:
- 1 kilogramas bet kokios rūšies grybų
- 2 svogūnai
- 4 kiaušiniai
- 4 šaukštai džiūvėsėlių
- 4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- Malti juodieji pipirai
- Druska pagal skonį
Paruošimas:
- Šviežius grybus nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Tada grybus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusausinkite kiaurasamtyje, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
- Dideliame dubenyje sumaišykite virtus grybus su kiaušiniais, smulkintais svogūnais, 2 šaukštais džiūvėsėlių, maltų juodųjų pipirų ir druskos. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę maltą mėsą.
- Iš paruošto grybų faršo suformuokite kotletus ir apvoliokite likusiuose 2 šaukštuose džiūvėsėlių .
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite grybų kotletus apie 10 minučių, apversdami, kad tolygiai iškeptų iš visų pusių.
- Gatavus grybų kotletus patiekite karštus.
Gero apetito!