Mėgstamiausias „mokyklinis” pyragas nuo vaikystės. Smėlio juostelė su uogiene

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Minkštas ir purus pyragas su mėgstama uogiene ar konservais, lengvai paruošiamas, gaunasi gana daug.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– milteliai, 210 g;

– miltai, apie 520 g;

— sviestas arba aukštos kokybės margarinas, 310 g;

– kiaušiniai, 1,5 vnt;

– kepimo milteliai, 10 g;

– vanilinis cukrus, 1 šaukštelis;

– uogienė, uogienė arba konservai pagal skonį, 500 g.

Virimo procesas

Minkštą sviestą sumaišykite su druska, vanile ir milteliais, plakite mikseriu iki purumo, iš pradžių mažu greičiu, tada padidinkite greitį.

Patarimas : jei miltelių nėra, suberkite cukrų, bet tokiu atveju plakite ilgiau, kol cukrus ištirps.

Įmuškite kiaušinius ir išplakite.

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis suberkite į tešlą, kaskart minkykite.

Kai tešla taps minkšta, elastinga ir nelipni, miltų daugiau nedėkite.

Padalinkite tešlą į 2 dalis, ant pergamento iškočiokite stačiakampius sluoksnius.

Pergamentą dėkite ant kepimo skardos, subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę.

Įkaitinkite orkaitę – 195 laipsnių, o kepimo laikas – apie 12 – 15 minučių, pasižiūrėkite į savo orkaitę ir kepinius – jei jie auksiniai, išimkite, kad sausainiai neišdžiūtų.

Pyragėlius išlyginame, nupjauname perteklių, o likučius paverčiame trupiniais.

Pirmąjį pyragą patepkite uogiene, uždenkite antruoju, patepkite uogiene ir pabarstykite trupiniais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.