Sūris pagamintas iš pieno namuose! Paprastas ir prieinamas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš minimalaus produktų rinkinio gausite labai skanų, o svarbiausia – tikrą, naminį sūrį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– pienas, 6 l;

– druska, 2 šaukštai;

– actas (%, 6 šaukštai.

Virimo procesas

Pieną užvirinkite, kai pamatysite pirmuosius burbuliukus, supilkite actą ir pasūdykite, išmaišykite.

Sumažinkite ugnį ir virkite dar 2 minutes, kol mišinys išsiskirs į dribsnius ir išrūgas. Jei norite, dabar galite pridėti šviežių arba šaldytų žolelių.

Marlę sulenkiame į 3–4 sluoksnius, dedame ant sietelio, varškę nukošiame, kraštelius užrišame, ant viršaus uždedame svarelį ir paliekame varškę 2–3 valandoms, kol nutekės visos išrūgos.

Išimkite iš marlės ir laikykite sausai į indą arba įdėkite į indą ir užpilkite likusiomis sūdytomis išrūgomis – taip sūris išsilaikys labai ilgai.

Sūrį galite laikyti šaldiklyje, bet be išrūgų.

Sūrio gausite apie 800 g, bet viskas priklauso nuo pieno riebumo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.