Iš minimalaus produktų rinkinio gausite labai skanų, o svarbiausia – tikrą, naminį sūrį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 6 l;
– druska, 2 šaukštai;
– actas (%, 6 šaukštai.
Virimo procesas
Pieną užvirinkite, kai pamatysite pirmuosius burbuliukus, supilkite actą ir pasūdykite, išmaišykite.
Sumažinkite ugnį ir virkite dar 2 minutes, kol mišinys išsiskirs į dribsnius ir išrūgas. Jei norite, dabar galite pridėti šviežių arba šaldytų žolelių.
Marlę sulenkiame į 3–4 sluoksnius, dedame ant sietelio, varškę nukošiame, kraštelius užrišame, ant viršaus uždedame svarelį ir paliekame varškę 2–3 valandoms, kol nutekės visos išrūgos.
Išimkite iš marlės ir laikykite sausai į indą arba įdėkite į indą ir užpilkite likusiomis sūdytomis išrūgomis – taip sūris išsilaikys labai ilgai.
Sūrį galite laikyti šaldiklyje, bet be išrūgų.
Sūrio gausite apie 800 g, bet viskas priklauso nuo pieno riebumo.