Saldainiai iš sausainių ir kondensuoto pieno. Į vidų galite įdėti bet kokį jums patinkantį įdarą – riešutą, gabalėlį šokolado, marmeladą, zefyrą, uogas ar džiovintų vaisių gabalėlius – bananus, ananasus ir pan.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– sausainiai, 500 g;
– kondensuotas pienas, 400 ml;
– kakava, 4 šaukštai;
– migdolai arba riešutai, bet koks įdaras;
– šokoladas, 200 g.
Virimo procesas
Galite naudoti bet kokius mėgstamus pieno skonius.
Sausainius sutrinkite kočėlu arba blenderiu, sumaišykite su kakava iki vientisos masės.
Supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
Nuimkite gabalėlį, į vidų įdėkite riešutą ar bet kokį įdarą pagal savo skonį.
Iš tokio masės tūrio turėtumėte gauti nuo 30 iki 35 saldainių.
Ištirpinkite šokoladą – pagal skonį naudokite juodą arba pieną.
Uždenkite formą pergamentu.
Pamerkite saldainius į šokoladą, išimkite, nukratykite perteklių ir padėkite ant pergamento.
Dėkite į šaldytuvą, kad šokolado sluoksnis sutvirtėtų.
Maišelyje ištirpinkite kitą šokoladą (šokolado gabaliukus sudėkite į maišelį ir įdėkite į puodelį verdančio vandens), kai šokoladas ištirps, nupjaukite kampą ir papuoškite saldainių juostelėmis.
Vėl dėkite į šaldytuvą 10-15 minučių ir patiekite.