Paprastas skanaus kepenų patiekalo receptas su minimaliu ingredientų rinkiniu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kepenys, 500 g;
– manų kruopos, 2 šaukštai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– pienas, 50 ml;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– ryžiai, 100 g;
— svogūnai ir morkos 1 vnt.
Virimo procesas
Kepenėles permetame per mėsmalę arba sutriname trintuvu.
Manų kruopas pamirkykite šiltame piene 15 minučių.
Ryžius išvirkite, kol iškeps pusiau.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol pusiau iškeps, suberkite tarkuotas morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
Į kepenėles įmušame kiaušinius, tris česnakus (dedame pagal skonį arba visai ne), pasūdome, suberiame pipirus, suberiame smulkintus žalumynus, manų kruopas su pienu ir išminkome masę iki vientisos masės.
Ryžius sumaišykite su svogūnais ir morkomis, druska ir pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių.
Kepimo indą patepkite aliejumi ir išdėliokite dalį kepenėlių, tada dėkite sluoksnį ryžių su daržovėmis, vėl kepenėles, sluoksnį ryžių su daržovėmis.
Taip pakaitomis išdėliojame visus gaminius. Galite tiesiog viską sumaišyti ir supilti į formą kaip vienalytę masę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.