Makaronų gaminimas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta kulinarinė procedūra. Tiesą sakant, makaronų terminis apdorojimas turi nemažai niuansų.
Vienas iš svarbių dalykų yra sumaišyti produktą, kuris atsidūrė verdančiame vandenyje. Kai kurios šeimininkės prie viryklės stovi 10 minučių, nuolat maišydamos makaronus.
Tačiau kiti virėjai nieko nedaro su produktu iki gaminimo pabaigos. Kas tai daro teisingai?
Ar reikia maišyti makaronus?
Visiškas šios procedūros atmetimas yra grubi klaida. Tačiau net virėjas, kuris nuolat maišo makaronus, padarys tai neteisingai.
Būtina maišyti vamzdelius, spagečius ar ragelius. Bet užtenka tai padaryti du kartus per visą gaminimo laiką. Pirmą kartą procedūra turi būti atliekama iš karto po to, kai makaronai yra verdančiame skystyje.
Jei šiuo metu produkto nepamaišysite, jis gali „prilipti“ ir prilipti prie indo dugno. Praėjus kelioms minutėms nuo virimo pradžios, makaronus vėl reikės išmaišyti.
Nėra prasmės nuolat maišyti: šis metodas nepagerina garnyro konsistencijos.