Statinėje fermentuoti agurkai labai skanūs, kaip užkandis ar kaip salotų priedas.
Norėdami paruošti 1 indelį (3 litrus), jums reikės šių ingredientų:
– agurkai, 1,5 kg;
– druska, 3 šaukštai;
– serbentų, vyšnių, krienų, krapų lapai;
– česnakai;
– pipirų žirneliai;
– lauro lapas.
Virimo procesas
Paimkite visus prieskonius ir žoleles pagal savo skonį.
Agurkus nuplauname ir nupjauname uodegas.
Ant stiklainio dugno uždėkite 3 žalius lapus ir krapus.
Tvirtai išdėliojame agurkus, ant viršaus dedame likusius prieskonius ir česnaką.
Druską supilkite į nedidelį kiekį šalto vandens, gerai išmaišykite, kol druska ištirps ir supilkite į stiklainį.
Patarimas : imkite švarų vandenį, įsigytą arba šaltinio, o ne iš miesto vandentiekio.
Įpilkite švaraus vandens, kad agurkai visiškai pasidengtų vandeniu.
Agurkus uždarome plastikiniu dangteliu ir dedame į rūsį ant padėklo – prasidės fermentacijos procesas.
Patarimas : jei nėra rūsio, palikite jį 3 dienoms patalpoje. Tada sūrymą nupilkite, užvirinkite, virkite 3 minutes ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti. Nereikia apversti ar apvynioti.