Lengviausias ir geriausias būdas marinuoti agurkus žiemai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Statinėje fermentuoti agurkai labai skanūs, kaip užkandis ar kaip salotų priedas.

Norėdami paruošti 1 indelį (3 litrus), jums reikės šių ingredientų:

– agurkai, 1,5 kg;

– druska, 3 šaukštai;

– serbentų, vyšnių, krienų, krapų lapai;

– česnakai;

– pipirų žirneliai;

– lauro lapas.

Virimo procesas

Paimkite visus prieskonius ir žoleles pagal savo skonį.

Agurkus nuplauname ir nupjauname uodegas.

Ant stiklainio dugno uždėkite 3 žalius lapus ir krapus.

Tvirtai išdėliojame agurkus, ant viršaus dedame likusius prieskonius ir česnaką.

Druską supilkite į nedidelį kiekį šalto vandens, gerai išmaišykite, kol druska ištirps ir supilkite į stiklainį.

Patarimas : imkite švarų vandenį, įsigytą arba šaltinio, o ne iš miesto vandentiekio.

Įpilkite švaraus vandens, kad agurkai visiškai pasidengtų vandeniu.

Agurkus uždarome plastikiniu dangteliu ir dedame į rūsį ant padėklo – prasidės fermentacijos procesas.

Patarimas : jei nėra rūsio, palikite jį 3 dienoms patalpoje. Tada sūrymą nupilkite, užvirinkite, virkite 3 minutes ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti. Nereikia apversti ar apvynioti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.