Naminės užtepėlės yra labai populiarios, ypač dėl to, kad jos yra skanesnės ir pigesnės nei tos, kurias perkame jau paruoštas parduotuvėje.
Užtepėlės, kurias žmonės ruošia patys namuose, yra populiari užkandžių forma mokykloje ar darbe. Tačiau jie dažnai naudojami ir įvairiomis šventinėmis progomis. Populiariausi yra tie, kuriems nereikia daug ingredientų , be to, jie yra pigūs. Ši užtepėlė kilusi iš Vokietijos ir yra labai švelnaus bei skanaus skonio, kurią visi iškart pamils.
Sudėtyje yra graikinių riešutų
Šiai užtepėlėms reikės 50 gramų graikinių riešutų, taip pat vieno obuolio, vieno vidutinio dydžio svogūno ir vieno batono. Taip pat paruoškite sviestą, šiek tiek garstyčių ir pagal skonį druskos bei pipirų. Pirmiausia batoną reikia supjaustyti plonais griežinėliais . Tada ištirpinkite šiek tiek sviesto ir kepkite batonus keptuvėje iki auksinės spalvos. Svarbu juos tolygiai apkepti iš abiejų pusių. Tada išimkite juos ant servetėlės.
Tada nuvalykite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Pakepinkite jį keptuvėje svieste. Jis turi būti stiklinis ir tuo pačiu turi šiek tiek suminkštėti, kad nesuvalgytumėte visiškai žalio užtepėlėje. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais . Įdėkite jį į keptuvę su svogūnais ir daugiau sviesto. Tada troškinkite, kol abu ingredientai suminkštės. Tada sudėkite į aukštą indą.
Atėjo laikas maišyti
Paruoštus graikinių riešutų branduolius susmulkinkite gabalėliais ir pakepinkite švarioje karštoje keptuvėje. Skrudinti tokiu atveju pakanka maždaug dviejų minučių. Tada sudėkite riešutus į aukštą indą, kuriame jau turite obuolius ir svogūnus .
Tada sumaišykite ingredientus kartu su trintuvu. Tikslas yra sukurti lygią pastą. Galiausiai mišinį pagardinkite druska, maltais pipirais ir garstyčiomis ir vėl išmaišykite.
Tada gautu mišiniu aptepkite skrudintus batonus ir galite padėti. Nors ši užtepėlė iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip mėsa, joje nėra jokių gyvūninės kilmės produktų, išskyrus sviestą. Ir sviestą, žinoma, galima pakeisti augalinės kilmės alternatyva . Užtepėlė tinka ir vegetarams bei veganams, kurie dažnai ieško naujų ir novatoriškų užkandžių ir skanėstų receptų.