Dangiško skonio vakarienė be didelių pastangų ir išlaidų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptas maistas tikrai vilioja, bet pavojingas mūsų sveikatai. Raskite alternatyvų mėgstamiems keptiems patiekalams, kuriuos galite paruošti orkaitėje.

Orkaitės receptai, paprasčiausias gaminimas, kuris kiekvienam gamintojui sutaupo daug darbo ir laiko. Nors keptas maistas yra labai populiarus ir karts nuo karto nekenkia nei sveikatai, nei figūrai , jei yra galimybė juos pakeisti, pirmyn. Viską, ką galite padaryti keptuvėje ar gruzdintuvėje, galite padaryti ir orkaitėje. Versijos be litrų aliejaus yra ne tik sveikesnės, bet ir skanesnės.

Kepti svogūnų žiedai

Svogūnų žiedai yra labai populiarus greito maisto restoranų patiekalų priedas. Net jei jie gražiai traškūs ir nenuvarva nuo aliejaus, jų paruošimas gruzdintuvėje mūsų sveikatai nieko gero nereiškia . Bet jei vis tiek nenorite jų atsisakyti ir pasiilgote auksinio skanėsto filmui, pašaukite į orkaitę. Jums reikės:

  • 1 vidutinio saldumo svogūnas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 ir ½ puodelio kukurūzų dribsnių
  • ½ puodelio džiūvėsėlių
  • 1 didelis kiaušinis
  • ½ puodelio neriebių pasukų
  • ¼ puodelio universalių miltų
  • 1/8 šaukštelio kajeno pipirų
  • Rupi druska
  • maltų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Virtuviniu kombainu sutrinkite kukurūzų dribsnius kartu su džiūvėsėliais, kol susidarys smulkus mišinys . Supilkite į didesnį dubenį. Tada mažesniame dubenyje išplakite kiaušinius, pasukas, miltus ir kajeno pipirus, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

Nulupkite svogūną ir suformuokite įprastus žiedus. Pamerkite juos į kiaušinių mišinį, leiskite nuvarvėti ir apvoliokite kukurūzų dribsniuose su džiūvėsėliais. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į karštą orkaitę 2 minutėms. Tada išimkite, tolygiai paskleiskite svogūnų žiedus ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite iki auksinės spalvos, apie 16 minučių. Pagardinkite druska.

Malti kotletai iš orkaitės

Kas nemėgsta mėsos kukulių, chevabčići, mėsytės, stručio kiaušinių, visi šie patiekalai gaminami iš maltos mėsos, labai paprastai ir greitai. Paprastai viską, išskyrus kotletus , ruošiame orkaitėje, bet kam daryti išimtis. Mėsos kukuliai iš orkaitės yra skanūs ir neapsunkins jūsų kūno aliejumi.

  • 500 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 3 griežinėliai šoninės
  • 4 skiltelės česnako
  • Sauja šviežių petražolių
  • 3 šaukštai tarkuoto parmezano
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/8 šaukštelio muskato riešuto
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • Druska ir malti pipirai pagal skonį

Šoninę supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę sudėkite šoninę ir, kai tik pagels, sudėkite svogūną. Kepti iki auksinės spalvos . Tada sudėkite visus kitus ingredientus į dubenį, dirbkite rankomis, tada sudėkite šoninę ir svogūnus. Dar kartą dirbk. Tuo tarpu orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

Iš mėsos mišinio suformuokite kotletus, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 30 min. Taip pat prieš tai galite aptepti aliejumi arba apibarstyti sūrio griežinėliais . Po maždaug 15 minučių apverskite kotletus. Galite patiekti su bulvėmis arba bulvių koše.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.