Sausainiai tirpsta burnoje, bet receptas yra biudžetinis, o sviesto nėra

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis biudžetinis receptas mano dėmesį patraukė netyčia ir aš tiesiog nusprendžiau jį išbandyti savo rizika. Apskritai, aš nesitikėjau sėkmingo rezultato, nes… Buvo panašių eksperimentų su receptais ir nieko gero nepavyko.
Tai dabar vienas iš mano mėgstamiausių minkštų ir trapių sausainių receptų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukrus, 100 g;
kiaušinis, 1 vnt.;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejus, 100 ml;
miltai, 100 g;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
krakmolas, 50 g;
bet koks įdaras.
Virimo procesas

Kiaušinį išplakite šluotele ir palaipsniui suberkite cukrų ir druską, šiek tiek plakite, kol cukrus ištirps.

Įpilkite rafinuoto augalinio aliejaus ir sumaišykite.

Miltus persijokite, sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais.

Supilkite sausą mišinį į pagrindą ir minkykite mišinį. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

Stalą pabarstykite miltais arba naudokite silikoninį kilimėlį ir iškočiokite tešlą maždaug 5 mm storio sluoksniu.

Iškirpti apskritimo formomis.

Įdarui naudojau aguonas, sumaišytas su džiovintų abrikosų gabalėliais ir razinomis. Galima naudoti ir kitą tirštą uogienę. Taip pat obuolius sutarkuoju, sumaišau su cukrumi ir „troškinu“ mikrobangų krosnelėje apie 5 minutes maksimalia galia. Šis įdaras taip pat labai skanus.

Į vidurį dėkite įdarą. Per vidurį suspaudžiame kraštus ir gauname voką.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje (iš anksto įkaitinkite orkaitę) apie 15 minučių, kol apskrus.

Sausainius atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Jei gaminate su obuolių įdaru, tuomet miltelius galite sumaišyti su cinamonu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.