Jau 5 metus kotletus ruošiu ypatingai: be kepimo, be lašelio aliejaus ir be duonos pasirodo labai sultinga, dalinuosi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei pavargote gaminti riebius kotletus, keptus augaliniame aliejuje, siūlau pasinaudoti mano patarimu. Šį receptą man rekomendavo draugė, o dabar tik naudoju, kotletai labai sultingi ir minkšti.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

malta mėsa, 600 g;
svogūnas, 1 didelis;
kiaušinis, 1 vnt;
kukurūzai ir manų kruopos po 40 g;
druska, pipirai ir prieskoniai;
pienas, 100 ml;
sūris, 120 g.
Virimo procesas

Naudokite bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį.

Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais pagal skonį, įmuškite kiaušinį.

Patarimas: imkite kukurūzų kruopas, kurių nereikia virti, tada kotletai nebus kieti.

Kukurūzų kruopas supilkite į indą ir užpilkite šiltu pienu.

Kai košė atvės, suberkite į faršą ir minkykite.

Patarimas: jei gavosi skysta masė, suberiame manų kruopas.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu.

Iš faršo formuojame rutuliukus ir dedame ant pergamento.

Naudodami stiklinės dugną, bandelės viduryje padarykite įdubimą.

Kepkite apie 15 minučių 180 laipsnių kampu, išimkite ir įdėkite sūrio gabalėlius į ertmę.

Kepkite, kol sūris išsilydys.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.