Vištienos šnicelis patiks daugeliui mėsą mėgstančių žmonių. Tačiau šio recepto pagalba išmoksite netradicinį jautienos kepsnį, kuris taip pat gaminamas iš maltos mėsos.
Vištienos šnicelis yra tradicinis ir šventinis patiekalas daugelyje šeimų. Kaip dažnai būna, kartkartėmis kiekvienam patiekalui reikia alternatyvos. Tai gali būti, pavyzdžiui, šie jautienos šniceliai, kurie gaminami iš maltos mėsos. Be to, jų paruošimas yra visiškai paprastas ir neužima daug laiko.
Ko tau prireiks
- 500 g maltos jautienos
- 3-4 riekelės duonos
- 1 bulvė
- 250 ml pieno
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- 2 svogūnai
- morkų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
- 250 ml vandens
- šaukštelis cukraus
Pirmiausia pagardinkite mėsą
Pieną supilkite į atskirą dubenį. Nuimkite nuo duonos riekelių plutą ir pamirkykite piene. Leiskite mirkti keletą minučių. Tuo tarpu faršą sudėkite į kitą dubenį ir įberkite druskos bei pipirų. Svogūną nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba smulkiai supjaustykite. Duoną šakute sutrinkite piene ir sudėkite į mėsą kartu su svogūnu.
Apkepkite maltus kotletus
Iš gatavo mišinio drėgnomis rankomis suformuokite atskirus kotletus ir apibarstykite juos trupučiu miltų. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tada sudėkite į jį kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps. Tada galite išimti juos iš keptuvės ir nuimti keptuvę nuo viryklės, nes pagrindinis dalykas yra padarytas.
Viską užbaikite padažu
Paruoškite padažą smulkiai pjaustydami svogūną ir į dubenį suberdami tarkuotą morką. Abu kartu pakepinkite keptuvėje ir tada supilkite pomidorų tyrę. Pagardinkite druska, cukrumi ir įpilkite vandens . Tada belieka viską lengvai pavirti ir padažas paruoštas. Galite dėti į kepsnius ir pasigaminti bulvių košės kaip garnyrą. Visi, kurie paragaus šio jūsų patiekalo, bus visiškoje euforijoje.