Įdomus ir paprastas lengvai sūdytų agurkų receptas, kurie paruošiami labai greitai. Receptas nėra naujas, tiesiog daugelis žmonių jį pamiršo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai, 750 g;
krapai, 1 krūva;
česnakai, 5 dantys;
druskos, 1 arb.
Prie antrojo marinavimo varianto, be pirmiau minėtų dalykų, pridėkite:
ciberžolė ir paprika, juodieji pipirai, geras žiupsnelis kalendros.
Virimo procesas
Tai sausas marinavimo būdas, kurio pagalba agurkai paruošiami vartoti per 12 valandų.
Rinkitės mažus agurkus. Tankus. Jei daržovės jau suglebusios, jas nuplaukite ir porai valandų užpilkite šaltu švariu vandeniu.
Imame du maišelius ir į kiekvieną dedame po agurkus. Toliau į vieną įberkite druskos ir smulkiai pjaustyto česnako, krapų. Uždarykite maišelį ir purtykite, kol visi ingredientai susimaišys.
Į antrą maišelį dedame agurkus ir visus išvardintus prieskonius. Taip pat suplakite.
Maišelius galite palikti ant stalo arba padėti į šaldytuvą 12 valandų. Nepamirškite jų periodiškai pakratyti, kad daržovės tolygiai pasimarinuotų.
Agurkai pasirodo tiesiog tobuli, traškūs ir kvapnūs, puikus užkandis.