Subtilus pyragas su kremu ir trupiniais. Dėl šio derinio gaunamas nuostabiai erdvus desertas, kuris jums tikrai patiks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 150 g;
krakmolas, 1 šaukštelis;
vanilinas pagal skonį ir norą;
jogurtas, 500 ml;
miltai, 250 g;
sviestas, 50 g;
cukrus, 50 g;
sviestas, 150 g;
baltas šokoladas.
Virimo procesas
Kremui pagal skonį sumaišykite kiaušinius, cukrų, krakmolą ir vaniliną.
Supilkite jogurtą, išmaišykite ir padėkite ant viryklės, kad troškintumėte ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Leiskite atvėsti.
Išsijotus miltus sumaišykite su cukrumi (50 g) ir tarkuotu sviestu. Sutrinkite mišinį rankomis ir paverskite trupiniais.
Nuolat maišydami apkepkite trupinius sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Leiskite atvėsti.
Tortas bus formuojamas kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Išpilkite trupinių sluoksnį ir sutankinkite šaukštu.
Sluoksniuoti kremo ir dar kartą pabarstyti trupiniais.
Taip suformuojame visą tortą.
Ant viršaus pabarstykite tarkuotu šokoladu, smulkintais riešutais arba kokosu.
Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Išimkite keptuvę, apibarstykite šonus trupiniais ir patiekite.
Desertas labai švelnus ir erdvus, malonus, minkštas, šis skanėstas jums tikrai patiks.