Burnoje tirpstantis Baklažanų užkandis žiemai. Skanus užkandis prie keptų bulvių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis baklažanų ruošinys, kai jį dedu ant stalo savo svečiams, dažnai painiojamas su grybais: labai neįprastas, aromatingas, patrauklus, puikus priedas prie bet kokių garnyrų ar mėsos patiekalų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

baklažanai, 2 kg;
saldžiosios paprikos, 6 vnt;
pomidorai, 4 vnt;
aitriosios paprikos, 1 vnt.;
česnakai, 3 galvutės;
druskos, 2 v.š.;
cukraus, 2 v.š.;
actas 9%, 80 g;
daržovių aliejus.
Virimo procesas

Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir pasūdykite, išmaišykite ir palikite 30 min.

Saldžiąsias ir aitriąsias paprikas bei pomidorus perpilkite per maišytuvą arba mėsmalę.

Baklažanus nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai išspauskite.

Kepkite baklažanus nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Galite tiesiog apšlakstyti juos aliejumi, išmaišyti ir kepti sausoje keptuvėje, kad ruošinys nepasidarytų riebus.

Susmulkintą daržovių padažą dėkite ant viryklės ir suberkite cukrų, užvirinkite, porą minučių pavirkite, supilkite actą, išmaišykite, pavirkite pusę minutės ir nukelkite nuo viryklės.

Kiekvieną baklažano gabalėlį paimame šakute, pamerkiame į šį padažą ir dedame į švarius stiklainius, šiek tiek sutankiname. Viską sudėjus į stiklainius, supilti likusį padažą ir uždengti dangteliais.

Sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite karštu vandeniu iki stiklainių pakabų ir sterilizuokite nuo užvirimo 15 minučių, jei jūsų stiklainiai yra 500 g.

Užsukite dangtelius ir atvėsinkite stiklainius patalpoje.

Konservus laikome vėsioje patalpoje arba sandėliuke.

Užkandis labai skanus, vidutiniškai aštrus, aštrus ir gali būti derinamas su įvairiais garnyrais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.