Tokie skanūs, kad gaminu 3 kartus per savaitę. Mano vyro mėgstamiausias receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų gastronominėje kultūroje įvairių rūšių sumuštiniai dažniausiai vadinami sumuštiniais. Sunku pasakyti, kiek teisingas šis pavadinimas duonos gabalėliui su dešra. Iš pradžių sumuštinis buvo duona ir sviestas, be papildomų komponentų.

Beje, klasikiniai sumuštiniai buvo ruošiami aristokratų šeimose, kad pusryčiai būtų sotesni. Tik XX amžiuje sumuštiniai su sviestu paseno.

Norime parodyti jums būdą, kaip pasigaminti tikrus sumuštinius, kuriuos vargu ar galima pavadinti sumuštiniais.

Sumuštinių ingredientai:

duona – 12 riekelių;
kietasis sūris –
lydytas sūris – 12 griežinėlių;
druska – žiupsnelis;
kumpis – 6 griežinėliai;
pienas – 100 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.
Sumuštinių gaminimas:

Ant kepimo skardos padėkite pergamentinį popierių ir ant kepimo popieriaus padėkite 6 riekeles duonos. Ant duonos uždėkite 6 riekeles sūrio, po to kumpio. Uždenkite kumpį likusiais lydyto sūrio ir duonos riekelėmis.

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, gerai išmaišykite ir įberkite druskos. Kietąjį sūrį sumalkite stambiomis trintuvėmis.

Sumuštinius patepkite kiaušinių ir pieno mišiniu ir pamerkite į šį skystį. Likusį mišinį užpilkite ant sumuštinių paviršiaus.

Ant sumuštinių viršaus uždėkite gabalėlį sviesto, taip pat iš kietojo sūrio suformuokite sūrio kepures. Sumuštinius kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

Be sūrio ir kumpio, kaip įdarą galite naudoti ir salotas, pomidorus bei agurkus.

Per 25 minutes gausite sočius ir sočius pusryčius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.