Gaminu jau 3 dienas iš eilės. Kopūstų kotletai: švelnūs ir sultingi, su auksine plutele

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai – visiems pažįstamas patiekalas, kurio pagrindinis ingredientas yra mėsa. Tačiau yra alternatyvių kotletų, kuriuose nėra jokio mėsos komponento. Pavyzdžiui, dabar populiarūs daržovių kotletai – kopūstų kotletai. Jie yra tokie pat sotūs kaip mėsiniai, taip pat tinka vegetarams ir pasninkantiems.

Jei pritrūko maltos mėsos, bet reikia kuo nors pavaišinti šeimą, tuomet reikėtų pabandyti pasigaminti kopūstų kotletus.

Ingridientai:

Kopūstai – 700 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Manų kruopos – 4-5 šaukštai. l.;
Druska – 1 šaukštelis;
Sviestas – 360 g.
Paruošimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstą ir nusiųskite į verdantį vandenį 7–10 minučių. Jei kopūstas yra senas, tada jį reikia virti ilgiau.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.

Tuo tarpu išvirtus kopūstus leiskite atvėsti. Iš kopūstų išspauskite drėgmės perteklių, pagal skonį įberkite svogūnų, kiaušinių, druskos, manų kruopų ir prieskonių.

Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės ir palikite tešlą 10 minučių, kol manų kruopos išbrinks.

Kotletams formuoti rankomis darome nedidelius rutuliukus, formuojame ovalius arba apvalius ruošinius.

Kotletus apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Kai vienoje pusėje atsiras auksinė plutelė, kotletus apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies.

Šio patiekalo tikrai negalima pavadinti įprastu, nors paruošiamas greitai ir paprastai. Kopūstų kotletų skonis patiks net išrankiausiems.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.