Salotos žmonijos istorijoje egzistuoja gana ilgą laiką. Nuo seniausių laikų salotos buvo vienas pagrindinių patiekalų ant šventinio stalo. Tačiau Senovės Romoje ir Graikijoje sočių salotų nebuvo. Lyuli valgė tik dietines salotas, kurios populiarėja šiuolaikiniame pasaulyje.
Tuo pačiu metu negalime sakyti, kad sočios salotos su majonezu nyksta į antrą planą. Atostogų metu tokios salotos yra aktualiausios.
Pasigaminkime paprastas daržovių salotas vasaros stalui su naminiu majonezu.
Ingredientai vasaros salotoms:
krabų lazdelės - 200 g;
agurkai - 3 vnt.;
raudonos pupelės - 150 g;
česnakai - 2 gvazdikėliai;
augalinis aliejus - 200 ml;
cukrus - šaukštelis;
druska - ⅓ šaukštelis;
citrinos sultys - šaukštelis;
garstyčios - ½ šaukštelio;
kiaušinis - vnt.
Vasaros salotų paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite mažais skersiniais griežinėliais, o agurkus – mažais kubeliais. Sumaišykite agurkus su krabų lazdelėmis salotų dubenyje kartu su raudonomis pupelėmis.
Per spaudą įmeskite porą skiltelių česnako į salotas. Atskirame inde sumaišykite augalinį aliejų su druska, cukrumi, citrinos sultimis ir garstyčiomis.
Įmuškite kiaušinį į augalinį aliejų, panardinamąjį maišytuvą nuleiskite ant kiaušinio ir plakite minutę. Gautu majonezu pagardinkite salotas ir gerai išmaišykite.
Dėl to turime skanių vasariškų salotų su šviežiais agurkais ir krabų lazdelėmis. Salotas rekomenduojama gaminti su naminiu majonezu.